Bilservice & bilreparationDiagnosBromsservice & bromsreparationerBatteriserviceBelysningService av avgassystemPlåtskador & KrockskadorDäckserviceDieselserviceSläcka tvåorAC-serviceService av tilläggsvärmare
Bosch Car Service

Sjöbergs Bilverkstad AB

Meny

Däck Jönköping & Huskvarna

Däck

Nya däck nära Jönköping/Huskvarna

Att köra med dåliga däck är livsfarligt, att inte se till att ens däck är i gott skick är inte bara riskabelt för sig själv och sina med passagerare, utan även alla andra i trafiken. Skillnaden mellan ett par nya däck och ett par äldre slitna däck kan vara upp till 75% sämre bromssträcka. Däcken är även en av de största faktorerna för ljudnivån i kupén. Om du kommer in till vår butik utanför Jönköping och Huskvarna så hittar du däck från alla de ledande märkena. Sommardäck, vinterdäck med och utan dubbar och mycket mer.

Våra favorit fabrikat är Good year, Nokia och Dunlop, dessa är välkända varumärken som man aldrig hör något annat än gott om. Vår personal är experter på däck och hjälper dig självklart att komma fram till vilka dimensioner och däck som passar din bil och dina förhållanden bäst. 

Är det dags för nya däck? Ring oss!

Ett sommardäck skall ha minst 1,6mm mönster djup. Vinterdäck där emot behöver 4mm i mönsterdjup för att de ska anses lagliga att använda. Med tiden så hårdnar gummit i däcken, detta är självklart dåligt för däckets egenskaper och där med även din säkerhet. Om man vill att sina däck ska hålla längre och må bättre så bör man se till att däcken lagras på ett acceptabelt sätt de delar av året som de inte används.

Vi brukar rekommendera våra kunder att inte använda sommardäck som är äldre än 8år och vinter däck som är äldre än 4år, detta för att oavsett hur väl man tar hand om sina däck så kommer gummit att försämras och mönsterdjupet slitas. Om man kollar på däckets sida så kan man hitta en fyrsiffrig kod, en DOT-kod. DOT-koden anger vilken vecka och vilket år däcket är gjort. Om du är osäker på om dina däck är säkra att köra med så tycker vi att du borde höra av dig till oss eller komma in till vår verkstad, det är alltid bättre att vara på den säkra sidan. Välkommen!

Vi erbjuder sommardäck från:

Continental

Nokian

Kumho

Cooper Tires

Westlake

Michelin

Pris exempel:

Nokian Hakka Blue 94V 205/55 R16  - 1263:-

Continental Eco Contact 5 91V  205/55 R16 - 1258:-

Kumo  KU-17 91V  205/55 R16 - 997:-

Michelin Energy Saver + 91 V 205/55 R16 - 1235:-

Sjöbergs Bilverkstad AB - en bilverkstad inom Bosch Car Service

Vi är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service - den största oberoende bilverkstadskedjan i världen. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken - bensin, diesel och eldrivna bilar. Våra välutbildade tekniker kan utföra diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik. Vi använder bilreservdelar med Boschgaranterad kvalitet. Det innebär att du får samma kvalitet som hos din märkesverkstad och att du kör härifån med bibehållen nybilsgaranti. Välkommen till Bosch Car Service!